Tip Musim Panas dan Cara Elak Batuk

Batuk Itu Memenatkan !
=================
.
Lately ni suami saya batuk. Sampai sakit dada dia. Kesian aih. Kami pun ada hari-hari yang ikut batuk sama. Time cuaca panas ni, antara penyakit yang mudah dapat demam dan batuk.

Batuk sancta menyeksakan, jadi elak sembelum terkena

.
Kalau kurang minum air, lagilah lambat baik. Takpalah, kena pi toilet pun, janji badan tak terhidrat dan penyakit dapat elak.

Tip Musim Panas dan Cara Elak Batuk


Tip 1:
So, rajin-rajinlah minum air. Keluar rumah tu, standby siap2 botol air berisi air bukan kosong untuk anak2 minum juga. Kadang2 anak2 pun kering tekak. Kalau diorang batuk sama, lagi kesian. Batuk kalau berterusan, boleh sampai kena lelah dan Pneumonia. Nauzubillah..
.
Tip 2:
Semalam masa saya ke majlis ceo360 ni timba ilmu, memang standby dan asyik ulang-ulang minum ja. Lagi best saya dah prepare air Performance Drink Mix dengan Cinch Tea. Memang tak mengantuk dan segar hingga ke petang. Tambah-tambah event tu sangat menarik, 'fun' , penuh ilmu dan 'energy' dengan barisan speaker-speaker hebat belaka. Specialnya Performance Drink ni ia menyejukkan badan dan mengelakkan badan terhidrat. Jadi, kuranglah sikit nak risiko batuk dan demam.
.
Tip 3:
Pakai mask. Kalau dah tahu nak ke tempat berabuk, berasap atau diri sendiri memang tak sihat.. tolong pakai mask siap2. Even masa nak bersihkan rumah yang berabuk pun pakailah mask a.k.a topeng hidung.

Tip 4:
Amalkan juga MADU dan minyak ikan a.k.a omega 3 kalau memang jenis senang batuk atau asma. Minyak ikan omega 3 macam Omega Guard Shaklee ni memang power dalam menguatkan paru-paru dan kawal simptom2 asma ni. Orang asma ni sensitif sangat dengan alergen seperti habuk. Saluran bernafasan mungkin menjadi sempit bila terdedah pada alergen ni dan mengakibatkan sesak nafas atau batuk. Cara omega bertindak adalah membantu mengawal tindak balas badan terhadap alergen ni.
.
Anyway, minum air kosong banyak dan kurangkan gula ok. Gula boleh buat bertambah dahaga jer. Kalau dah batuk, jangan lupa amalkan Omega Guard...
.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

6 + 10 Tip Kawal Stress dengan Berkesan Supaya Kita Tidak Sakit Jiwa dan Lebih Gembira

Tip Handle Stress 

Pagi-pagi, saya dah kena ambil breakfast dan supplemen yang beri tenaga & menenangkan saraf supaya ia dapat bantu hari yang lebih teratur dan less stressful. .

Tahu tak, 10 % dari hidup kita ni adalah apa yang terjadi pada kita, lagi 90 % adalah cara kita bertindak balas dengannya. .

10 tip kawal tekanan
Kawal apa yang kita boleh kawal


Kalau saya stress juga lagi, saya suka


• tinggal jap kerja yg stress tu & buat kerja lain yang kurang stress.
• baca buku yg lebih relax macam buku Mat Luthfi tu.
• tgk movie
• buat kerja rumah yang kurang penatkan otak macam lipat baju sambil tgk tv
• ambil b complex extra
• zikir.. istighfar & selawat

Ini 10 lagi Tip Untuk Bantu Handle Stress


• baca Quran & berdoa
• buat fizikal aktiviti : jogging, stretching, bowling etc
• tidur atau nap
• tarik nafas dalam2
• talk to someone •
 tulis diary
• take control & biar perkara yang diluar kawalan.
• uruskan masa sebaiknya, list kerja yg penting2 dulu.
• learn to say no
• holiday, short break
• shopping atau buat benda paling kita suka .

Jangan lupa ikuti tip-tip kawal stress ni tau supaya hidup lebih teratur dan gembira supaya tidak sakit jiwa. Supplemen B Complex yang saya amalkan tu sangat berkesan untuk saya, pasti berkesan untuk korang juga.


Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Cara Kawal Tekanan Darah Tinggi Sebelum Diserang Strok atau Heart Attack

InsyaAllah, esok saya bank in duit. Jadilah ambil set darah tinggi sekali dgn Vivix tu. Ini doa saya semoga pakcik ni teruskan hajat mendapatkan set lengkap untuk kawal tekanan darahnya.

Beberapa hari lepas, Pakcik Z hubungi saya dan minta cadangan set darah tinggi. Lepas diberitahu, beliau setuju nak semua kecuali Vivix. Sebab katanya beliau tak merokok.

Tekanan Darah Tinggi boleh mengakibatkan strok
Elak risiko heart attack dan kawal tekanan darah anda


Mungkin saya kurang tekankan peranan Vivix dengan sebaiknya pada entry "Cara Turunkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat" ini. Jadi saya nak terangkan dengan lebih lanjut cara Vivix membantu kawal tekanan darah tinggi sebelum diserang strok dan heart attack juga penyakit-penyakit lain akibat bebanan pada organ badan.

Sebenarnya, kandungan utama Vivix, Resveratrol membantu pengaliran darah yang lancar untuk mengawal tekanan darah tinggi dengan..


membesarkan saluran darah / arteri .. jadi pengaliran darah lebih lancar dan tekanan darah lebih terkawal. Nutrisi juga dapat diserap dengan lebih baik.

• turunkan risiko blood clot / saluran darah tersumbat atau menjadi bertambah sempit.
Tekanan darah tinggi boleh berlaku bila saluran darah menjadi sempit disebabkan oleh permukaan saluran darah yang tidak sekata disebabkan luka, inflame atau kolestrol.

 • kurangkan keradangan / inflammation.

• menurunkan paras LDL / kolestrol jahat.

memberi kesan mengawal bacaan sistolik tekanan darah 

vivix untuk tekanan darah tinggi
Resveratrol di dalam Vivix terbaik untuk bantu kawal tekanan darah dan risiko penyakit merbahaya



Video ni menerangkan kebaikan Resveratrol dengan lebih jelas. Banyak sebenarnya kebaikan Resveratrol sebagai antioksida, kesihatan jantung dan kardiovaskular, anti-aging, anti-diabetic, kanser, kulit, alzheimer, antiviral dan lain-lain.


Khas untuk kebaikannya dalam kawalan tekanan darah, boleh fokus di minit ke 1.30  ke 2.10 dalam video Resveratrol ni.

Kalau anda rasa Vivix Shaklee mahal, saya rasa ia sangat murah untuk segala kebaikan yang ada padanya. Vivix Shaklee sangat eksklusif kerana mempunyai 10 kali ganda dari Resveratrol sahaja. Ia bukan diekstrak dari red wine tetapi PURE dan bersumberkan tumbuhan asli dan semulajadi yang telah dikaji mempunyai resveratrol dan polyphnenol tertinggi dan terbaik.


  1. You cannot drink enough red wine to make a difference.
  2. Only Trans-resveratrol is active. If a company reports “total resveratrol – the number is meaningless. 
  3. There are different degrees of purity—some companies have reported products as low as 20% pure. Shaklee’s Vivix product is 98% pure – extracted from the the Japanese Knot Weed (polygonum cuspidatum). If a company doesn’t report its purity you can be sure it is not 98%. 
  4. Many companies extract from grapes or red wine. You cannot get 98% pure from these sources.
  5. Dr. David Sinclair (Harvard University) published data demonstrating that a collection of polyphenols make the resveratrol much more powerful. So 100 mg of Shaklee resveratrol is 10 times stronger than resveratrol alone. 3 They have added 1200mg of polyphenols from the muscadine grape, European Elderberry and Purple Carrot. 
  6. Shaklee uses a patent pending extraction process that delivers more than15 polyphenols. 
  7. Shaklee has also removed the Emodin (a potentially inflammatory ingredient found with most resveratrol products).

Kenapa kena kawal tekanan darah ni? Tekanan Darah tinggi akan memberi bebenan pada organ dan anda berRISIKO tinggi untuk mendapat penyakit ini :

  • otak : serangan strok, angin ahmar, ringan atau sementara
  • jantung : coronary heart disease, congestive heart failure, left venticular hypertrophy
  • mata : kerosakan dan pendarahan pada mata, hypertensive retinopathy
  • buang pinggang : kerosakan fungsi buah pinggang
  • peripheral vascular disease : Aneurism, hilang denyut nadi


Jika anda betul-betul sayangkan kesihatan dan mahu mengelak dari penyakit yang disebabkan ketuaan dan membantu mengawal tekanan darah tinggi anda, dapatkan Vivix dan Set Kawalan Tekanan Darah sekarang.

testimonial vivix shaklee untuk kawal tekanan darah tinggi
Kesan Vivix pada pesakit tekanan darah tinggi


Hubungi saya untuk order Vivix anda sekarang dan tahu cara lebih jimat memilikinya atau boleh terus ke e-sell Vivix Shaklee ini untuk order.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Bila patut beri anak multivitamin atau supplemen?

Bila balik kampung atau holiday, ikut kerajinan ibu bawa bekal susu & mealshakes ni. So, kali ni langsung tak pack dan selama 7 hari tu, tak minum susu langsung kesemuanya.

Malam ni baru jumpa balik 😁. 3 round terus Iman demand.

Alhamdulillah anak2 tetap sihat, kuat dan berselera makan.

mealshakes diambil setiap masa
Multivitamin terbaik untuk anak

Supplemen semulajadi ni gunanya bukan waktu terdesak sebenarnya. Ia ambil masa juga nak beri kesan dan faedah pada badan. Jadi, bila patutu ibu bapa beri anak makanan tambahan, vitamin atau supplemen? Paling baik dan afdal, diberi dan diamalkan semasa sihat, macam kita makan nasi tu. Bukan makan time sakit ja.

vitamin paling selamat untuk anak
Kelebihan Mealshakes Shaklee
Kelebihan Mealshakes Shaklee :

  • Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting. Bagus untuk mengisi kekosongan dan keperluan harian anak kita.
  • Lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu. Asid amino sangat jarang hadir kesemua 9 jenis dalam makanan kita. Protin terbaik perlu hadir dengan kesemua 9 asid amino atau kita perlu pelbagaikan sumber protin supaya dapat melengkapkan keperluan asid amino ini.
  • Tinggi kalsium. Anak kita memang sangat perlukan kalsium untuk pertumbuhan yang pesat semasa membesar. 
  • Rendah indeks glisemik. Maknanya anak kita tak akan hyper secara tiba2 seperti bila dapat makanan rapu yang manis. Makanan dan minuman yang mempunyai indeks glisemik rendah membebaskan gula dalam jangka masa yang lama supaya gula dan tenaga tidak tinggi untuk tempoh masa singkat sahaja.


Nak minuman multivitamin, kaya serat dan protin yg sedap dan beri faedah kesihatan dan pertumbuhan utk anak-anak, roger ya.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Tip Buang Toksin dengan Vivix Bantu Hilangkan Rasa Mahu Merokok

Untuk pengetahuan abg, Vivix Shaklee yang saya dok tempek dimuka tu adalah vivix yg dulu kita beli untuk bantu hentikan tabiat merokok abg.. Tapi hangat2 tahi ayam rupanya. Sampai ke expired date, masih berat lagi botol tu.. Mujur misi berenti rokok tetap berjaya, syabas bette !
Berhenti merokok jadi lebih mudah dengan Vivix


Bila saya tayang menu detox Shaklee di FB masa abg outstation, teringin pulak dia.. Ha menu detox kena dengan set detox sekali baru berkesan tau.

Detox dengan Vivix bantu hilangkan tegus ketagihan merokok


Maka, bermulalah journey detox dengan Set detox dan tak lupa Vivix Shaklee wajib ada. Alhamdulillah kali ni tidak culas2 lagi. Bila dah menyahtoksin secara semulajadi ni dengan Set Detox dan Vivix, ketagihan terhadap rokok pun dapat hilang sekali ok. Sel-sel yang rosak akibat merokok dahulu pun dipulihkan sekaligus menurunkan risiko serangan jantung. Selalu orang yang stop smoking ni risau inilah.

Hasil konsisten dengan menu detox yang sihat, bukan ja semakin mantap 😜, berat pun turun ! Kalau pi gym ni, boleh transform jadi abg sado dah, tapi i tak minat sado2 tau.. Biarlah suamiku bukan suamimu.

Fyi, ada suami org lain yg sudah perasan 25 thn lebih muda, kulit anjal toing2, bergaya macam student balik, selepas konsisten Vivix.. Bahaya betul !! Semoga abg tetap setia dengan saya walaupun  melanda.

Para perokok tegar juga patut mengambil Vivix kerana Vivix memberi kesan yang positif kepada mereka. Caranya..

Kandungan Resveratrol di dalam Vivix membantu mengatasi tekanan oksidatif yang perokok hadapi dengan mengurangkan kerosakan dalam sel-sel saluran udara akibat radikal bebas.


Nak perubahan yang positif dengan meninggalkan tabiat merokok, dapatkan Vivix Shaklee sekarang !
Atau masih teringin nak merokok tapi takut akan risiko penyakit disebabkan merokok, jadikan Vivix dengan Resveratrol Bestfriend Anda.


Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Kanak-kanak perlukan makanan tambahan yang selamat untuk melawan penyakit secara semulajadi

Sentuh Iman pagi ni panas pula.. Aloo napa pula anak ibu ni.. Jadinya manja n merap lebih la.
Kena mandi cepat hari ni. Oklah, turun sikit panasnya. Tengah ibu masak, datang minta didukung. Naiklah kongkong ibu sambil ibu dok membasuh pinggan. Kongkong tu piggyback la bahasa modennya.
Cara melawan penyakit adalah dengan meningkatkan imun badan


Selamat senang makan nutriferon iman ni. Ibu doakan cepatlah kebah lepas ambil imun booster ni, insyaAllah.. Amiinnn..

Bahan semulajadi penguat imun melawan penyakit

Dalam nak beri ubat atau makanan tambahan pada anak, pastikan ia selamat untuk anak kita.


Imun Booster meningkatkan imun anak yang demam
Nak tahu Set Lengkap Imun untuk Kanak-kanak, boleh klik sini. Alhamdulillah, ini kisah lama. Hari tu, menjelang petang Iman dah aktif dah kebah.



Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Rahsia Ibu Cergas Bekerja dari Rumah Mengalahkan Sotong

Dari dulu sampai la ni, dok maintain set ni la.. Set ni paling sempoi kot. Untuk mengandung pun ya, BF pun ya, untuk berpantang pun ya, untuk kesihatan optimun pun ya, untuk hilangkan penat pun ya, nak bagi ceria, kuat, tak emo pun ya juga. 😁
.
Kira ni set paling basic & essential.
.
Berbulan nak habiss sebotol so memang berbaloi dan sesuai untuk orang yg budget2 tapi hargai kesihatan.
.
Bulan ni adik beradik set ni diberi nama SeT Gorgeous ada special offer. Dalam set Gorgeous ada Vitalea, Vit C, GLA dan ESP. Dapat free jote beg anggun plk tu. Sesuai sangat untuk wanita besi dan juga yg nak tingkatkan kesuburan.
.

Set macam k Ida ambil plk sesuai untuk semua & highly recommended tau. Suka sangaatt.. Kenapa ?
.
Vitalea : cover time asyik terbabas ambil sayur dan buah.
B Com: kawal emosi dan beri tenaga untuk bekerja macam sotong.
Vit C: kurangkan simptom resdung yg bertapak sejak azali.
Oste: supaya transform menjadi wanita besi ! πŸ’ͺ🏼😝
.
Jomlah join sekali, sama2 sihat, sama2 ceria !

Ida Khairani Ahmad
http://www.mysupervitamins.com

#tsunamishaklee #sgv #teamrock

Tip Kawal GULA Dan Turunkan Bacaan GULA Supaya Tak Perlu Potong Kaki

Orang sakit KENCING MANIS berkemungkinan besar menghadapi masalah rintangan insulin atau sel badan tak sensitif dgn insulin. Walhal tugas insulin adalah mengawal gula dalam darah. Jadi bagaimana Cara kawal GULA dalam darah jika insulin bermasalah?
.
Bila sel badan buat tak alert  ja even insulin dah dirembeskan, gula pun tak dapatlah bertukar jadi tenaga dan kekal dalam bentuk asal. Jadilah penyakit kencing manis sebab gula dalam darah tinggi dan tidak dapat dikawal.
.
Kelebihan resveratrol dalam Vivix Shaklee adalah membantu menurunkan rintangan insulin dan membantu sel lebih sensitif dgn kehadiran insulin.
.
Faham? Janganlah terkejut bila baca testimonial ni. Secara tak langsung, gula dalam darah pun dapat dikawal dengan pengambilan Vivix secara konsisten.
.
Kenapa pesakit kencing manis terpaksa dipotong kaki?

Apabila bacaan gula tinggi, maknanya makanan kita tak dapat dimanfaatkan sepenuhnya & menjana tenaga untuk pemulihan luka-luka. 

Anggota badan yang terluka menjadi teruk sebab sel dibahagian itu tidak mendapat tenaga untuk memulihkan luka. Luka bertambah parah, berulat dan busuk. Untuk mengelakkan lebih banyak anggota badan yang infected, kaki, tangan yang terlibat terpaksa dipotong. 

Sebab tu kita kadang2 tengok luka bahagian badan seperti belakang badan boleh sampai berlubang. Sebab sel bahagian tu tidak mendapat tenaga untuk merawat sendiri.


Your Trusted Shaklee Independent
Ida Khairani Ahmad
013 488 2382

Ketahui lebih mendalam apakah Vivix Shaklee?

Push Ibu Push Ibu !!!! Minuman apa yang beri tenaga untuk ibu meneran semasa bersalin?

1 2 3 Push !!!! 1 2 3 Push !!!! 1 2 3 Push !!!! Kuat lagi Puan !!! .

One more time !!! Kalau tak boleh ni, kita kena guna VACUM Puan. .

Last2 mak pun terpaksa surender juga.. .

Bukan senang nak keluarkan zuriat nan sorang ke muka bumi Allah ni. Bertarung nyawa, kerah tenaga.. Sedangkan masa sarat & menunggu hari pun dah cukup penat. .

So, mulakan minum ESP sejak mengandung lagi utk tenaga berpanjangan. Ibu juga kena rajin ambil kurma ! .

Masa dah turun tanda tu & masa kena admitted tu, jangan lupa minum juga ESP dan kurma. Air selusuh utk bantu buka pintukan. Ini utk TENAGA. Masa ni la tenaga lebih banyak diperlukan. Ada ibu yang dah tak lalu makan, jadi mana tenaga nak datang. .

Baca kisah mama reen ibu twin ni. Alhamdulillah, berbekalkan ESP, Allah beri tenaga dan mudahkan kelahiran si kembar. .

Minuman tenaga untuk ibu meneran semasa bersalin !


Sementara ESP tengah promo ni, terus buat stok utk sepanjang mengandung, berpantang dan menyusu ok ! .

Your Trusted Shaklee Distrubutor,
Ida Khairani Ahmad
013 488 2382 .
http://www.mysupervitamins.com/

Apa maksud IPP pada label Shaklee ESP ?

IPP 
----

Apa benda IPP ni? IPP tu nama pendek, panjangnya adalah Identity Preservation Program.
.
IPP ni maksudnya tumbuhan yang jadi sumber utama sesuatu produk tu dikawal,
dipelihara & dipantau dgn ketat sejak pembenihan lagi sampailah ke pemprosesan terakhir.
.
Tak semua produk ada IPP. Rare la !Produk premium Shaklee yang ada sijil IPP ni adalah ESP. Itulah PERBEZAAN soya ESP berbanding soya lain.
.
Maksudnya ESP Shaklee ni sejak dari  benih soya lagi dah dipilih & diambil dr jenis yang TAK GMO @ tak diubah secara genetik. Masa tanam pokok pula dari kecil sampai besar, tak ada guna baja kimia dan racun perosak yang merbahaya.
.
.


Masa proses nak basuh & ekstrak protin dgn amino asid yang lengkap pula tak guna alkohol tapi AIR sahaja.  Hasilnya enzim & isofloven dapat dikekalkan hingga pada masa kita minum ESP ni. 
.
Even ada produk yang claim ia organik atau non gmo, perbezaan Soya ESP juga dari segi prosesnya. Soya lain mungkin telah kehilangan enzim geinstein yang dapat melawan kanser & jaga kesihatan prostat ! Isoflavon juga membantu inflamasi dan simptom menopause. Rugi gila kalau minum soya tapi tak ada enzim ni.
.
.

Sebab tu la cara bancuh protin yang betul dgn air suam atau sejuk ja untuk maintain protein dan enzim tu dapat dimanfaatkan dalam badan kita. 
.
Sebab tu saya kena paksa minum ESP ni juga juga ! 😜 Lama-lama sure jatuh cinta dgn hasilnya.
.
Your Trusted Shaklee Distributor,
ID 846056

Ida Khairani Ahmad

P/S: ESP is on SALE !

"Kenapa saya suka ESP - Part 2"

Macam mana makan Vitamin C boleh hilangkan PARUT JERAWAT ?

Nak tau tak ? Wajah yang elok masih boleh ternoda jika kita sering terdedah pada pencemaran. 😷
.
Walau kita sudah melepasi zaman remaja yang meriah dgn jerawat sebab hormon telah bergolak, chances nak muka kembali horror masih ada. 😳
.
.

  • Vit C ni fungsinya melawan serangan radikal bebas dengan meningkatkan imun sistem kita. Radikal bebas ni boleh merosakkan sel badan termasuklah KULIT.
  • Jerawat terjadi apabila kotoran tersangkut di dalam pori-pori wajah dan tidak dibersihkan dengan berkesan.
  • Jerawat juga terhasil akibat dari penghasilan minyak berlebihan oleh sebaceous glands.


Punca jerawat terjadi


.
Cara Vitamin C membantu hilangkan PARUT JERAWAT !
.
  • Vit C bantu memulihkan, bina semula dan repair TISU di seluruh badan termasuklah di KULIT WAJAH.
  • Vit C sangat penting dalam pembinaan KOLAGEN & bina semula KULIT baru yg rosak akibat JERAWAT.


Pengambilan Vitamin C membantu memulihkan parut jerawat dengan menggalakkan penghasilan tisu baru yang lebih sihat
.
TAPI tak semua vit c dapat buat mcm ni. Hanya yg 100% semulajadi sahaja.
.
Nak lebih cepat & efisyen, amalkan bersama Energizing Soy Protin. Protin non-gmo yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel & tisu lebih sihat & kuat. Juga Vitamin E dengan selenium. 3 produk ni adalah Set Lengkap Hilangkan Parut Jerawat !
.
Dapatkan dari Shaklee !
.
Ida Khairani
.
Promo terkini : Buy 2 get less 5 % lesa !

Guna set menyusu nak tambah susu, terkejut muka jadi gojes !!

Salwa mula berkenalan dengan set menyusu Shaklee sama macam mak-mak lain, dgn niat nak galakkan susu ibu, tambah nutrisi dan kekal cergas dan ceria.
.
Tiba-tiba !!!!!!
.
.
.
Selepas konsisten dengan set lengkap susu ibu yang ada Energizing Soy Protein dan Vitamin C Shaklee ini, muka yang ada jerawat teruss gebu gebasss. Pelik kenapa vitamin C Shaklee berbeza dan lebih berkesan berbanding vitamin c jenama lain.
.
Suami pun bukan main suka lagi.. Tona jadi rata, parut jerawat makin pudar, muka tak berminyak dan tak perlu mekap. Puan Salwa sendiri dah follow antara 3 cara mudah untuk dapatkan kulit lembut dan licin ni.
.
Serius bila jumpa Salwa tak sangka dia pernah ada masalah jerawat. Nampaknya protein memang penting untuk membantu memulihkan kulit wajah.
.
Kesan ESP dan Vitamin C Shaklee pada wanita
Akibat makan set menyusu SHAKLEE !!!

Inilah magiknya kalau vitamin SEMULAJADI. Vitamin C Shaklee betul-betul semulajadi dan bukan hanya organik, eh apa bezanya.. Ha di sini jawapannya.

Memandangkan bulan September ni Energizing Soy Protein dan Vitamin C Shaklee murahhhh so baiklah kita pakat dgn kawan share twin pek ! Supaya sama2 jimat, sama2 cantik & sama2 bertenaga !
.
Promo Gila Best ESP dan Vitamin C Shaklee. Wajib GRAB!


.
Roger Ida sekarang juga !
.
Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC
.
P/S: September Shaklee Offer, buy 2 ESP & VIT C, get 5 % less. Rugi tak grab !