KENAPA LUKA PESAKIT KENCING MANIS LAMBAT BAIK?

Bila makin tua, banyak sel dah rosak. Sel yang tak sihat ni, performance pun semakin menurun. Jadi penyakit lebih mudah dapat dan pertahanan diri pun makin merosot. Kalau terluka atau injured pun memang lambat baik.

Bagaimana pula dengan pesakit kencing manis? 


Untuk luka sembuh, sel-sel di anggota badan yang terluka perlulah dapat terima tenaga. Tenaga ni dihasilkan daripada makanan yang ditukarkan menjadi glukosa. Namun untuk pesakit diabetis, gula tak dapat ditukarkan menjadi tenaga seefisyen seperti sepatutnya akibat sel yang rosak dan insulin yang tak sensitif dengan kehadiran gula.

Bila tenaga tak ada, bahagian-bahagian yang terluka tak dapat pulih malah makin parah apabila berlaku infeksi.

"Alhamdulillah kak ida ayah bertambah baik." - Shakilah.

Ini respon dari anak yang ayahnya mengalami luka di kaki dan lambat baik sebab sedia alami komplikasi jantung, buah pinggang dan kencing manis.


Yang ni pula saya screen shot kata-kata seorang doktor..feedback dari nursenya tentang pesakit yang perlu sentiasa datang untuk cuci luka.

Kalau open wound dan nak cepat baik, bolehlah ikhtiar dengan Vivix Shaklee


Untuk pengetahuan, resveratrol dalam Vivix ni sudah dikaji dan terbukti memberi tenaga pada sel dan membaik pulih sel yang rosak akibat radikal bebas dan faktor usia. Jadi bila sel dah makin sihat, pelbagai fungsi badan semakin baik. Bahagian kaki yang sebelum ni tak sampai khasiat, insyaAllah makin cepat pulih. Tak terkecuali untuk pesakit kencing manis.

Vivix Shaklee beri tenaga pada sel dan cepatkan pemulihan luka


Bagi yang inginkan altenatif terbaik untuk cepatkan pemulihan luka yang lambat baik disebabkan masalah kesihatan, boleh whatapps

"Order Vivix Shaklee " ke 013 488 2382



pengedar-shaklee-setia-alam
Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

Cara Elak Bentan dan Pulihkan Bentan dengan Cepat

Bila kita seronok nak menghabiskan tempoh berpantang, hari demi hari dikira, tiba-tiba menjelang hari-hari terakhir, badan rasa lemah. Macam perlu berpantang semula. Sakit urat, demam dan kadang-kadang sampai tumpah darah. Ini antara tanda-tanda bentan terjadi.



Ini jugalah yang terjadi pada saya sendiri dan wanita yang tak sengaja terlanggar pantang semasa bersalin. Semasa tempoh berpantang, saya memang patuh amalan dan nasihat mak dan bidan. Walaupun saya tak makan jamu, saya tetap ambil supplemen menyebabkan badan cepat sihat dan cergas. Doktor pun mengesahkan kedudukan rahim dah kecut dan terletak pada kedudukan sempurna.

Tanda-tanda Bila Bentan Terjadi

Bila doktor sahkan peranakan saya dah pulih semasa checkup sebulan, saya terlebih seronok. Badan tak ada sakit urat dan lemah badan. Mungkin kerana supplemen yang saya amalkan juga. Bila menjelang hari ke-40, kami balik kampung dan saya ke pasar malam. Membeli air sejuk, makan bihun sup dan cucur jagung. Maklumlah nak meraikan tamat pantang. Apalah beza sehari tu kan. Tiba-tiba malamnya, saya rasa nak demam. Badan jadi seram sejuk. Terus rasa nak pakai stokin balik macam baru mula berpantang padahal tempoh berpantang sudah tamat iaitu hari ke-41.



Perut tak sedap dan rasa nak muntah dan membuang. Yang keluar hanya cecair dan angin. Sahlah saya sudah BENTAN. Akibat dari bentan ni, saya kena panjangkan tempoh berpantang saya semula. Pada mulanya saya berpantang di rumah sendiri. Bila dah nak habis pantang ni, baru pulang ke kampung nak kenalkan baby pada saudara mara tapi terpaksalah cancel sementara nak bagi badan cepat pulih.

Kalau ibu yang bekerja yang alami bentan, alamatnya kena extend tempoh berpantang. Itu kalau demam-demam urat tapi kalau sampai tumpah darah dan mengakibatkan hilang darah yang banyak, memang boleh kena tahan di hospital, terpisah sekejap dengan anak dan terpaksa prepare stok susu EBM berganda-ganda bukan ja untuk bekerja nanti tapi sepanjang admitted di hospital.

Cara Nak Elak Bentan

Pasti ramai ja ibu-ibu zaman sekarang tak ikut cara berpantang macam orang dulu. Ada yang sudah terpaksa memandu dan keluar rumah kerana suami bekerja dan anak bersekolah. Namun, petua ni kena juga ikut untuk elak bentan terjadi
  • jangan angkat barang terlalu berat.
  • jangan berjalan terlalu laju takut terlanggar benda dengan ibu jari kaki.
  • jangan makan makanan sejuk.
  • jangan makan makanan tajam.
  • jaga kebersihan ditempat luka untuk elak infection.

Bila Sudah Terjadi Bentan, Apa Cara Nak Pulih Cepat?

Bila badan jadi lemah, demam, urat berbisa dan sendi sejuk sampai menggigil, ini namanya Bentan Urat. Ini boleh jadi bila ibu aktif dan lasak. Bertangas atau wap panas herba dapat melegakan Bentan Urat.

Kadang-kadang tiba-tiba ibu sakit ari-ari walaupun pada mulanya dah baik pun. Keadaan jadi serius sampai tumpah darah bila Bentan Urat Peranakan terjadi. Keadaan ni boleh jadi akibat mengangkat barang berat, tersadung sampai jatuh terduduk atau tersepak ibu jari kaki. Bila tumpah darah, segeralah ke hospital untuk rawatan segera. 




Bentan Urat Besar iaitu urat buluh rahim yang melalui pinggul. Keadaan sering terjadi pada orang yang bersalin Caesar. Rasa lenguh dan sakit bahagian belakang badan dan tumit ni, boleh dibantu dengan dituam dengan pad berisi air suam atau tungku.

Bila bentan terjadi tak kiralah hari ke berapa berpantang, kita kenalah lebih berhati-hati. Supplemen yang saya amalkan juga membantu untuk pulih dari Bentan lebih cepat. Jika sebelum tu saya ambil 1 biji sehari semasa tempoh berpantang normal, bila dah bentan ni saya ambil lebih supaya cepat pulih. Ia selamat kerana badan memang menggunakan sepenuhnya dan bersifat semulajadi.

Apa Fungsi Supplement Yang Saya Ambil Untuk Pulih Dari Berpantang Dan Bentan?

B Complex

B Complex lengkap dengan 8 vitamin B termasuk biotin dan asid folik dengan kadar serapan tinggi maksudnya lebih mudah diserap badan. Jadi jangan pelik mengambil vitamin B jenama lain tak sama kesannya dengan vitamin B Shaklee yang pasti jauh berbeza. B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf jadi membantu redakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia yang ibu berpantang dan bentan alami.

Ibu berpantang juga akan dapat manfaat b complex yang lain iaitu lebih bertenaga kerana b complex membantu tukarkan makanan menjadi tenaga, menggalakkan tumbesaran bayi secara sihat jika ibu menyusukan anak, elak rambut gugur dan cegah anemia dengan menggalakkan pembetukkan sel darah merah yang sihat.


Vitalea:

Istimewanya multivitamin ni sebab ia lengkap dengan 12 vitamin dan 7 mineral dan adalah yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan badan manusia.

Memandangkan ibu berpantang sering terjaga untuk menyusu anak di malam hari dan makan pula kena berpantang, kemungkinan kekurangan nutrisi berlaku menyebabkan cepat letih. Multivitamin Shaklee membantu menampung kekurangan nutrisi itu, beri tenaga dan mencergasan minda.

Lebih malang, kalau ibu alami tumpah darah, bentan atau low hb. Pengambilan multivitamin Vitalea, membantu menambah darah dan menstabilkan bacaan hb.

Vitamin C:

Vitamin C Shaklee ni dirumus dengan bioflavonoid ok. Bioflavonoid ni memang secara semulajadi ada dengan tumbuhan yang bervitamin C untuk bantu keberkesanan Vitamin C dalam melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Malangnya banyak supplemen Vitamin C di pasaran tak disertakan dengan bioflavonoid ni.

Vitamin C juga membantu ibu berpantang untuk baik pulih luka jahitan dan dalaman rahim dengan lebih cepat. Jadi risiko untuk bentan dapat dikurangkan. Kalau Bentan juga lebihkan ambil vitamin C untuk tingkatkan imun badan dan bagi cepat pulih.


Ostematrix:

Kalsium dalam Ostematrix ni mampu bertahan dalam darah kita selama 12 jam selepas diserap. Ostematrix yang lengkap dengan Magnesium dan Vitamin D yang bantu tingkatkan penyerapan kalsium. Kalau ibu berpantang masih lagi rasa kebas, kejang simptom yang selalu ibu mengandung alami.. wajiblah teruskan pengambilan Ostematrix semasa berpantang.

Kalsium sangat bagus memperbaiki kebas dan kejang, ringankan stress, mood swing, sakit kepada dan menggalakkan tidur yang nyenyak. Malah ibu menyusu kenalah tambah kalsium dalam menu harian sebab anak juga turun berkongsi kalsium yang sama.

Kalau alami bentan dan sakit2 badan, kalsium memberi ketenangan, mengimbangan tekanan darah dan menenangkan saraf.

ESP :

Pastinya ibu berpantang nak cepat pulih dari keadaan yang lemah. ESP tanpa kolestrol ni bantu beri tenaga, mengenyangkan dan menggalakkan pengeluaran susu ibu.

ESP juga ada kandungan vitamin b dan kalsium selain protin yang mudah diserap badan. Pengambilan 2-3 kali sehari untuk ibu berpantang sangat disyorkan dan pasti ibu akan rasa berbeza dengan pengalaman berpantang yang lepas (jika ada). Luka dalaman terutama di rahim dan jahitan perenium, insyaAllah lebih cepat pulih sekaligus menurunkan risiko infection dan bentan. Ibu terasa seperti tidak berpantang ja walaupun belum tamat tempoh pantang 40 hari.


cara-cepat-pulihkan-bentan
Set Berpantang dan Pulih Bentan Segera


Untuk masa terhad dan eksklusif untuk pembaca Mysupervitamins, belian Set Berpantang dan Pulih Bentan ni akan disertai dengan E Book Panduan Berpantang! E book ini lengkap disertai dengan resepi-resepi best untuk ibu semasa berpantang.

Bagi yang inginkan pengalaman berpantang yang tenang dan pulih segera dari bentan, boleh segera whatapps atau sms 

"Order Set Berpantang dan Pulih Bentan " ke 013 488 2382



pengedar-shaklee-setia-alam
Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

Checklist Ubat Semasa Melancong

Hari ni nak bagi Petua Persediaan Travel Special Edition sikit iaitu "First Aid Kit".
.
Bila balik kampung pun sama, tapi bila travel negara orang ni macam tak rety pula nak pi klinik & nak beli ubat kat farmasi.. masalah bahasa pula, so make sure benda2 penting ni bawa sama expecially bila bawa anak kecil.




First Aid Kit Travelling
----------------------

1. Termometer ( kalau tak ada termometer, boleh letak tangan kita kat dahi dan compare dengan suhu pesakit )

2. Cool Fever Pad
3. Tower kecil
4. Vics
5. Tiger Balm
6. Minyak Gamat / Minyak Angin
7. Yoko Yoko
8. Minyak Cap Kapak
9. Herbal Blend
10. Mopiko
11. Plaster
12. Basih H dalam botol kecil

Kegunaan benda2 ni boleh agak kot. Semua ni berguna bila
- demam
- sakit perut
- terluka
- terseliuh
- selsema

Tambahan untuk persediaan sejak sebelum sakit lagi adalah dengan mengambil Nutriferon ( imun booster ) dan Vitamin C.



Bila anak-anak sihat, insyaAllah mereka ceria dan bertenaga nak terus berjalan-jalan.

Ida Khairani

1 Supplemen Yang Paling Penting Untuk 1 Keluarga

Tiap-tiap hari kita nak pakguard alert ja dengan kawasan rumah kita. Betul tak ? Kalau setiap kali lalu nampak dok main handphone ja, rasa nak tukar pakguard ja.

Bila ada orang suspicious nak masuk, kalau boleh kita nak dia dah dihalang masuk.

Bila ada yang terlepas masuk, kita nak pakguard tu cepat bertindak. Alertkan ahli rumah dan org taman supaya penceroboh tu dapat hentikan niatnya dan kita selamat.

Itulah tugas Nutriferon yang mengaktifkan pakguard badan kita yg dipanggil 'interferon'. Interferon bertindak macam alarm system, segera beritahu sel imun kita supaya standby ada penceroboh iaitu patogen nak serang ni.

supplemen-paling-penting-sekeluarga
Nutriferon Paling Penting untuk Seisi Keluarga


Jadi jika nak 1 produk wajib yang perlu ada untuk keluarga kita, Nutriferon is a must ! Dari anak, mak pak ke tok nenek pun perlu pakguard yang sentiasa alert apabila & sebelum penyakit menyerang kita.

pengedar-shaklee-setia-alam
Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

Tip Bantu Ringankan Beban Isteri di Rumah

Awak ni bila saya balik ja rumah semak. Dok rumah 24 jam buat apa ?
.

Belum lagi...
.
Bini hang tu, dok buat apa tah kat rumah. Kain baju tinggi gunung dah mak tengok. Anak dari pagi sampai malam baju sama. Tu baru anak dua. Kalau 10 taktau la. Tak nampak jalan dah.
.
Serius weh, kerja rumah kami memang banyak, kalau pagi bangun tidoq tu, mengadap kerja rumah. Boleh tak duduk sampai ke petang. ( Kalau hardcore laa, i tak )
.
Nak rumah bersih, anak terurus & isteri ada masa berseksi dan jaga penampilan.. Cuba TIP ni
.
-> Ambil part time cleaner untuk kemas rumah. ๐Ÿ˜˜
.
-> Tunjuk contoh pada anak2. Jangan sendiri suka semak & malas menolong, harap anak bini rajin kemas.๐Ÿ‘Œ๐Ÿป
.
-> Supply supplemen pemberi tenaga dan kecergasan untuk si isteri seperti B Complex, Vitalea, Vit C dan Ostematrix. ( Boleh share suami isteri )๐Ÿ‘๐Ÿผ

.
Bukan cakap kosong ni, sebab ini pun set supplemen favourite saya. Sebab tu rumah saya masih nampak lorong jalan nak lalu lagi walaupun tak ada part time cleaner, baju belum lipat belum level gunung, anak-anak terurus dan masih sempat melayan suami sampai diaa... ehem ehem ๐Ÿ’‘
.
.
pengedar-shaklee-setia-alam
Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

Apa Promo Shaklee November 2016 ni?

Ok bulan ni lebih super special.. Banyak produk dan fokusnya membantu kita untuk SLIM secara sihat.. Juga untuk kuatkan pertahanan diri. Boleh agak tak supplemen apa?

PROMOSI NOVEMBER


Macam-macam adaaaa

1. ALFALFA SHAKLEE



Alfalfa small size mengandungi 330 biji

Alfalfa large size mengandungi 700 biji

KEBAIKAN ALFALFA
  • Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat Besi. Hebatkan? Kerana pokok alfalfa mempunyai akar yang panjang ke dalam bumi dan mampu menyerap pelbagai khasiat bumi.
  • Alfalfa berguna untuk melancarkan pelawasan. Jadi siapa yang susah membuang tu, ha ambillah alfalfa supaya dapat membuang setiap hari dengan lebih tenang.
  • Agen detox yang power. Memandangkan kita sentiasa terdedah pada toksin sampai boleh bawa kesan pada kesihatan macam bau badan, sistem penyerapan nutrisi yang buruk, maka haruslah kita nyahtoksin supaya badan lebih cergas, membuang toksin dan menyerap nutrisi dengan lebih baik.
  • Milk Booster hebat ! Sukalah ibu menyusu ni.
  • Pesakit gout juga digalakkan ambil alfalfa supaya dapat membuang asid urik yang merosakkan dan menyakitkan sendi-sendi badan.


2. LECITIN SHAKLEE

Lecitin mengandugi 180 kapsul

KEBAIKAN LECITIN
  • Lecitin Shaklee berasaskan soya dan kaya dengan kolina.
  • Kolina penting untuk kesihatan otak jadi pelajar pun boleh ambil selain dari orang dewasa.
  • Lecitin turut membantu memecahkan lemak supaya lebih mudah diangkut keluar.
  • Lemak yang berjaya dipecahkan tidak lagi menghalang pengaliran darah dan melemahkan fungsi organ lalu meningkatkan kesihatan kardiovaskular.
  • Membantu menurunkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu menurunkan berat dan saiz badan dengan memecahkan lemak yang melekat di sekitar organ badan.

3. NUTRIFERON

Sokotak Nutriferon mengandungi 30 sachet yang mudah dibawa dan diamalkan



KEBAIKAN NUTRIFERON
  • Nutriferon membantu meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan kita.
  • Interferon semulajadi kita ni fungsinya untuk aktifkan sistem imun dengan serangan penyakit.
  • Jadi, bila kita amalkan sebelum sakit, badan kita sentiasa dalam berjaga-jaga dan bila diserang, ia lebih cepat bertindak balas melawannya.
  • Sesuai sangat diambil untuk semua terutama yang memang mempunyai antibodi lemah seperti senang seksema, demam, ada resdung, asma dan dalam proses melawan denggi.


 4. VITA-LEA FOR CHILDREN

Multivitamin untuk kanak-kanak mengandungi 60 biji sebotol mudah dikunyah.
KEBAIKAN VITA-LEA FOR CHILDREN
  • Vitamin ni sesuai untuk semua kanak-kanak.
  • Sedap sangat sebab saya pun makan juga. Hehehe..rasa macam anggur.
  • Vitamin ni lengkap dengan 19 vitamin dan mineral jadi kuranglah sikit ibu bapa runsing sebab dah berjaya melengkapkan keperluan nutrisi yang terkurang dalam menu harian anak-anak kita.
  • Menyokong sistem imun badan.
  • Sumber kalsium untuk tulang dan gigi yang kuat.
  • Lengkap dengan vitamin B yang membantu fokus dan menukarkan makanan ke tenaga.



Jadi, jangan tunggu lagi. Dapatkan penjimatan dengan harga terbaik bulan ni. Berikan supplemen terbaik ini untuk membantu meningkatkan mutu hidup kita. Anything, boleh hubungi Ida ya.



Ekzema? Macam Mana Cara Nak Pulihkan Parut Kesan Ekzema dengan Cepat

Kalau anda memang penghidap ekzema, mesti tahu betapa sengsaranya bila ekzema menyerang. Walaupun sabar menahan diri dari menggaru, kadang-kadang tewas juga. Apa lagi kalau budak yang kena.. Memang mak yang tolong garu sama kalau sapu ubat tak jalan-jalan.

Apa itu Ekzema?

Ekzema ni sebenarnya keadaan kulit yang kering dan gatal. Nama lain bagi ekzema adalah ekzema atopik atau dermatitis.

Selain iritasi pada kulit, mereka juga ada kecenderungan untuk dapat asma dan demam alergi.

Orang yang alami eczema bermakna, pelindung kulit tidak berfungsi dengan baik. Sebab itulah kulit lebih mudah diserang infection dan allergik menjadi lebih teruk.

Keadaan-keadaan Ekzema :

  • Kulit kering
  • Merah
  • Merekah
  • Ada cecair
  • Berdarah
  • Gatal

Kawasan yang Selalu Kena Ekzema adalah :

  • Tangan
  • Muka
  • Leher
  • Siku
  • Belakang Lutut
Ubat-Shaklee-Untuk-Ekzema-Parut-dan-Ruam
Kurangkan iritasi dan pulihkan parut ekzema


Punca Ekzema

Bahan Kimia dari produk rumah boleh jadi punca ekzema menyerang.  Contohnya dari

  • Pencuci baju
  • Sabun mandian
  • Syampu
  • Softener
  • Pencuci Lantai
  • Pencuci Pinggan Mangkuk

Cara paling selamat, cari bahan isi rumah yang organik dan tanpa bahan kimia, contohnya dari rangkaian Get Clean Shaklee.

Ada juga yang allergic dengan barang kemas dan hiasan dari emas juga nikel. Jadi harus catat dengan apa kita atau anak kita alergik. Cuaca panas dan berpeluh boleh buat ekzema bertambah teruk. Pastikan kuku pendek untuk elak iritasi kulit apabila menggaru.

Ubat Sapu Apa Yang Selamat?


Ada banyak ubat sapu dari emolien tapi pilihan saya adalah yang organik, tanpa pengawet dan tanpa praben. Jika guna krim yang ada steroid, pastikan kandungan streroid rendah, selamat dan jangan guna untuk jangka masa panjang kerana ia boleh menipiskan kulit. Gunakan seminima mungkin.

Krim disapu bertujuan untuk mengelakkan kekeringan dan buat kulit sentiasa lembab dan tidak gatal. Pilhan saya dan altenatif yang lebih selamat, pastinya Herbal Blend.

Parut Ekzema


Cara Hilangkan Parut Ekzema dengan Cepat
Tompok-tompok kemerahan di pipi, tangan dan bahu

ESP dan Herbal Blend Hilangkan Parut Ekzema dengan Cepat
Kulit di kaki kering terutama di bahagian berlipat

kulit Ekzema pulih dengan Shaklee
Pipi kemerahan dan tidak licin

Cara Nak Hilangkan Parut dan Kembali Cantik

Selalunya parut ekzema dan allergic akan meninggalkan kesan. Untuk menghilangkannya, boleh amalkan sayuran dan buahan kaya vitamin dan juga protin.

Antara Supplemen Yang Dapat Membantu Menghilangkan Parut dan Sesuai untuk Pesakit Ekzema adalah



Supplement dan Krim untuk Ekzeme
Supplement dan Krim untuk Ekzeme

GLA ( dewasa )
- membantu mengawal keseimbangan hormon dan juga mengandungi Vitamin E yang baik untuk kulit dan mencerahkan parut.

ESP ( usia setahun ke atas )
- minuman tinggi protin yang membantu penghasilan kulit yang lebih sihat dan cantik dalam mempercepatkan proses baik pulih ekzema

Krim Herbal Blend ( semua peringkat umur)
- krim serbaguna yang melembabkan kulit, mengurangkan iritasi kulit, mengurangkan kekeringan dan kegatalan.

Testimonial Parut Ekzema Semakin Pulih


Cara pulihkan masalah kulit dengan ESP Shaklee
Masalah Kulit Semakin Pulih dengan ESP Shaklee

Krim Herbal Blend selamat dan berkesan untuk ekzema dan ram
Ruam Kulit Hilang dengan Herbal Blend

Ekzema cepat baik dengan Shaklee
Ekzema Kering Selepas amalkan ESP dan sapu Herbal Blend Shaklee

ESP bantu badan hadapi ekzema dan hilangkan parut
Ekzema dan Selsema Semakin Cepat Pulih

Sapu Herbal Blend untuk kurangkan ruam dan gatal
Sapa Herbal Blend untuk Elak Ruam Akibat Alergik

ESP works GREAT for Eczema !
ESP works GREAT for Eczema !


Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya ya. Semoga bertambah keyakinan dan mutu kehidupan kita selepas ini, insyaAllah.





Laratkah Bersukan Bila Dah Berumur ?

Tahun ni usia saya 34 tahun. Alhamdulillah masih sihat dan tak ada sakit kronik. Jadi lagilah tiada alasan untuk kekal aktif. Malangnya bila saya free, kawan-kawan pula tak free. Ya la waktu free WAHM berlainan dengan waktu orang kerja.

Hujung minggu ni iaitu pada 30hb Oktober, akan berlangsung Acara Sukan Alumni Sains Penang ( Alspen ). Masa saya sekolah, 1995-1999, namanya dah jadi Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin, Pulau Pinang. Apa yang best, kali ni ada game bowling yang paling saya suka. Jadi, wajiblah join.




Laratkah dah tua angkut bola bowling tu?


Walaupun tak ada lah terror mana dan bukan selalu pun main tapi sebab sejak kecil family bawa main jadi rety la main. Masuk longkang tu wajib jugalah tapi strike pun pernah rasa.

Supaya tidak kecundang main 3 game nanti, kenalah saya ambil kalsium. Huhu. Tambah-tambah minggu ni jadual saya sangatlah pack. Penat jangan katalah. Alhamdulillah Allah beri lagi kesihatan yang baik untuk saya survive.

Saya ada katakan suami saya accident. Jadi dia dah tak dapat menolong kerja-kerja di rumah. Malah bila dia dah start kerja, saya kena ambil dan hantarnya ke KLCC untuk 4 trip sehari. Tak kira lagi dengan ambil hantar anak-anak dan masih perlu memasak di rumah.





Orang kata, bila kita sibuk, kita lebih berdisplin uruskan waktu. Memang tepat sekali. Alhamdulillah saya dapat cope jadual baru dengan baik sekali.

Mujur juga saya sentiasa amalkan supplemen asas yang membantu saya kekal cergas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C dan semestinya Ostematrix kalsium




Supplement Terbaik Mengembalikan Kecergasan Orang Tua dan Muda


Korang dah ka ?? Doakan saya dan team batch saya menang bowling ya !! Ada hati juga tu.

Ida Khairani
013.488.2382
http://www.mysupervitamins.com

Macam Mana Nak Turunkan Paras Kolestrol?

Bacaan kolestrol kita diambil dari bacaan 3 jenis kolestrol iaitu HDL, LDL dan trigliserida. HDL ni kolestrol baik dan membantu menurunkan paras kolestrol jahat LDL dan trigliserida.





cara-pantas-turunkan-kolestrol


Macam Mana Nak Turunkan Paras Kolestrol?


Oh ya, HDL ni baik kerana ia membantu mengangkut kolestrol untuk dikeluarkan dari badan. Sedangkan LDL melekat didinding-dinding arteri dan meningkatkan risiko strok dan penyakit kardiovaskular.

HDL adalah lipoprotein yang mempunyai kepekatan tinggi dan paras protin lebih tinggi berbanding kolestrol.

Manakala LDL adalah lipoprotin yang mempunyai kepekatan rendah, mempunyai protin lebih rendah berbanding kolestrol.

Sedangkan trigliserida adalah lemak dalam badan dari pengambilan kalori yang berlebihan.







Beza kolentrol HDL dan LDL



Jadi, beberapa cara untuk meningkatkan HDL iaitu kolestrol baik adalah :




  • Jangan menghisap rokok.

  • Rajin bersenam seperti aerobik dan buat secara tetap, contonnya seminggu 1-3 kali.

  • Kurangkan berat ke paras normal.

  • Tingkatkan pengambilan serat dalam makanan.

  • Tingkatkan pengambilan minyak ikan dan makan ikan superti salmon, tenggiri, sardin dan tuna.

  • Amalkan supplemen yang betul.

  • Keluarkan lemak dari diet kita.




Ini senarai makanan yang tinggi kolestrol !





Antara minyak yang bagus sangat untuk membantu kawal kolestrol adalah minyak ikan yang hidup di air sejuk kerana mengandungi EPA iaitu sejenis asid lemak Omega-3.


Apakah Kesan EPA Pada Paras Kolestrol?




  • Membantu menurunkan paras trigliserida dan bagi sesetengah orang meningkatkan paras HDL iaitu kolestrol baik. 

  • Mengurangkan kemungkinan berlakunya pengumpulan darah yang boleh menghentikan jantung.

  • Membantu menjadikan sel-sel darah merah lebih licin, maka darah boleh mengalir melalui arteri yang semit dengan lebih mudah.

  • Mengurangkan tekanan darah tinggi apabila ia naik.

  • Meningkatkan paras HDL

  • Meminimumkan kerosakan akibat penyakit strok.







Jadi, apa supplemen Shaklee yang mempunyai kandungan EPA dan membantu kanal kolesterol?




Ianya adalah Omega Guard Shaklee





Minyak Ikan Terbaik Untuk Membantu Kawal Kolestrol


Bukti Pengambilan Omega Guard dan juga Phytocol-ST dalam membantu kawal paras kolestrol.




Bacaan kolestrol yang bertambah baik.


Ini adalah bacaan paras kolestol ayah pada Puan Ainniah.




Credit 


Risiko penyakit kardiovaskulรคr semakin tinggi jika paras kolestrol tidak terkawal dan melebihi paras normal. Oleh kerana itu, kita kena ambil langkah segera dengan sentiasa menjaga pengambilan makanan, beriadah dan tambah lagi dengan supplemen minyak ikan yang terbaik ini.


P/S : Promosi Omega Guard Oktober Sedang Berlangsung! Dapatkan Omega pada harga lebih rendah hari ini.




Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 


FB : Ida Khairani Ahmad 


Phone : 013 488 2382 


Email : admin@mysupervitamins.com 


Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 


Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC




Penawar Bengkak Kaki Supaya Tiada Lagi Sakit Bila Berjalan

Sakit kaki boleh terjadi disebabkan pelbagai punca. Mungkin terlangkar benda, kemalangan kereta atau motor, terjatuh atau akibat gout. Bengkak kaki menyebabkan kita susah nak berjalan sampai nak pijak lantai pun jenuh mengeluh dan tahan sakit. Ini cara paling mudah untuk cepatkan bengkak surut.

Ubat-bengkak-kaki-supaya-tidak-sakit
Cara surutkan bengkak kaki dan tumit yang ngilu
Baru-baru ini suami saya ditimpa kemalangan. Jadi minyak ikan omega-3 adalah antara supplemen utama yang saya sediakan untuknya. Ini membantu mempercepatkan penyembuhan dengan mengurangkan keradangan atau bengkak kaki akibat saluran darah yang mengembang terutama di sekitar luka. 

Kadang-kadang, punca bengkak dan kemerahan adalah apabila otot atau ligamen yang cedera atau overwork. Sering kali juga terjadi pada orang yang aktif sukan. Korang juga perlukan Omega Guard untuk mengurangkan infamasi yang terjadi itu.

Punca-punca Sendi Sakit dan Bengkak



Punca bengkak pada sendi yang dapat dibantu dengan pengambilan Omega Guard

Apakah itu Omega Guard Shaklee? 

Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan tulen yang berkepekatan tinggi.
OmegaGuard Shaklee membekalkan spektrum penuh asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen terrdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian 3 kapsul OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Apakah fungsi asid lemak dalam Omega Guard untuk sendi ?


Minyak ikan dalam Omega Guard membantu mengurangkan inflamasi / bengkak / radang pada sendi.

kebaikan omega untuk sendi
Kebaikan Omega 3 pada sendi

Akibat Bengkak dan Sakit Sendi yang dibiarkan dan tidak dirawat segera 

  • Pergerakan terbatas. 
  • Kualiti kerja menurun. 
  • Susah untuk beribadat dengan kusyuk dan sempurna. 
  • Terpaksa menyusahkan orang lain.
Saya pilih minyak ikan omega 3 kerana ia lebih berkualiti, berkesan dan bertaraf farmaseutikal.


Apa maksud Gred Farmaseutikal yang Tulen 

Omega Guard Shaklee memenuhi gred farmaseutikal. OmegaGuard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul bergandayang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan. 

Jadi, jika anda mengalami bengkak kaki sampai sukar nak berjalan akibat kemalangan, gaut atau sakit sendi, segdra dapatkan Omega Guard.

P/S : Promosi Omega Guard Oktober Sedang Berlangsung! Dapatkan Omega pada harga lebih rendah hari ini.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia

Sebenarnya ini favourite Iman, anak saya. Lebih mudah kerja mak sebab dia memang suka minta sendiri. Ingat lagi, masa Iman kena Pneumonia buat pertama kali raya tahun lepas. Masa tu memang dia jarang sangat ambil Omega Guard ni sebab dia tak minta dan maknya tak teringat nak bagi. Ish ish ish..

.




cara bagi batuk cepat baik
Penawar untuk batuk



Dah nak jadi, memang pengajaran la kan. Masa tu baru nak rasa pengalaman jaga anak sendiri yang kena neb ( nebulizer) dan fisio percussion sambil dibedung. Siap rekod la untuk jadi panduan orang lain.






Video Fisioterapi untuk Pneumonia






Sebelum anak kita kena, rajin-rajinlah bagi omega ni untuk kuatkan imun dan elak batuk makin teruk dan elak diserang asma, pneumonia atau bronchitis. Omega 3 memang bagus untuk paru-paru.



"Fish oil seems to improve airflow, reduce cough, and lower the need for medications in some children with asthma "



Memandangkan promosi Omega Guard Oktober akan berakhir, ibubapa cepat-cepatlah dapatkan Omega Guard ini untuk anak-anak kita. Lega saya bila dah jumpa, minyak ikan yang terbaik dan tidak mengandungi merkuri dan logam berat dari laut dalam ni. Lagipun ia minyak ikan tulen dan bukan dari fish liver cod oil.








Elak minyak ikan yang diambil dari hati














Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 


FB : Ida Khairani Ahmad 


Phone : 013 488 2382 


Email : admin@mysupervitamins.com 


Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 


Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC










Cara Mujarab Elak Batuk Berterusan dan Risiko Pneumonia

Sebenarnya ini favourite Iman, anak saya. Lebih mudah kerja mak sebab dia memang suka minta sendiri. Ingat lagi, masa Iman kena Pneumonia buat pertama kali raya tahun lepas. Masa tu memang dia jarang sangat ambil Omega Guard ni sebab dia tak minta dan maknya tak teringat nak bagi. Ish ish ish..
.
cara bagi batuk cepat baik
Penawar untuk batuk

Dah nak jadi, memang pengajaran la kan. Masa tu baru nak rasa pengalaman jaga anak sendiri yang kena neb ( nebulizer) dan fisio percussion sambil dibedung. Siap rekod la untuk jadi panduan orang lain.


Video Fisioterapi untuk Pneumonia



Sebelum anak kita kena, rajin-rajinlah bagi omega ni untuk kuatkan imun dan elak batuk makin teruk dan elak diserang asma, pneumonia atau bronchitis. Omega 3 memang bagus untuk paru-paru.

"Fish oil seems to improve airflow, reduce cough, and lower the need for medications in some children with asthma "

Memandangkan promosi Omega Guard Oktober akan berakhir, ibubapa cepat-cepatlah dapatkan Omega Guard ini untuk anak-anak kita. Lega saya bila dah jumpa, minyak ikan yang terbaik dan tidak mengandungi merkuri dan logam berat dari laut dalam ni. Lagipun ia minyak ikan tulen dan bukan dari fish liver cod oil.


Elak minyak ikan yang diambil dari hati





Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC