Apa itu Vivix Shaklee? Apa kelebihan dan Fungsi Vivix Shaklee untuk Kesihatan?

"Puan Ida agent Shaklee? Saya nak tahu pasal Vivix Shaklee untuk pesakit kanser. Ibu saya kanser stage 4, sedang kimo sekarang. Boleh tak ambil Vivix Shaklee?"

Itu pertanyaan customer saya selepas beliau google dan membaca banyak testimonial pesakit kronik termasuk kanser yang semakin bertenaga selepas mengamalkan Vivix Shaklee. Apa itu Vivix Shaklee dan kenapa ia sangat berkhasiat dan terbaik untuk diamalkan. Apa kebaikan dan Fungsi Sebenar Vivix Shaklee ni?

Entry hari ni saya akan kongsikan Apa Sebenarnya Vivix? Kelebihan dan fungsi Vivix Shaklee dan keunikkan hingga dapat membantu pelbagai penyakit antaranya mengawal paras gula pesakit kencing manis, memberi tenaga dan bantu pemulihan kanser, melancarkan darah pesakit strok dan menurunkan simptom gout.

Sebelum tu, saya kongsikan video bagaimana seorang yang aktif sukan, hampir2 lumpuh.. dan berjaya mendapat manfaat Vivix Shaklee !




Apa sebenarnya Vivix Shaklee dan apa Kandungan Vivix Shaklee

Vivix® Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix sudah dipatenkan. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.


Kandungan anti oksida Vivix yang menjamin keberkesannya

Saya kongsikan keunikan, kelebihan dan fungsi vivix Shaklee dengan lebih details. Best sangat ka Vivix Shaklee ni? 



Fungsi dan Cara Vivix Shaklee Bertindak

1. Memperbaiki sel DNA

Setiap saat dan ketika, setiap sel badan kita berganti, ada yang setiap 30 hari, ada yang setiap 60 hari rutinnya. Proses ini adalah normal. Namun DNA kita mungkin mengalami kerosakan akibat radikal bebas maka sel baru yang mengganti, mungkin turun mengalami ketidaksempurnaan. Ini juga menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat.

Fungsi Vivix Shaklee adalah membantu melindungi dan memperbaiki sel DNA kita. Vivix Shaklee sesuai diambil untuk membantu pemulihan pesakit kanser dan mengembalikan sel yang kuat dan sihat.

Ada kajian juga menyokong, Resveratrol iaitu kandungan utama Vivix berjaya meningkatkan keberkesanan proses kimoterapi pesakit kanser.

2. Pengawalan Genetik / penuaan


Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosokan umur sel. Ujian klinikal berjaya menunjukkan, ramuan Vivix Shaklee mengaktifkan satu pengawalan genetik utama dan hasilnya menolong melambatkan penuaan di tahap sel.

3. Memperbaiki Tenaga Sel


Mitochondria adalah penjana tenaga di dalam sel. Namun, apabila peranan mitochondria menurun, tenaga sel turun menurun. jadi sel jadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit juga melakukan fungsi2 normal.

Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembetukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel juga. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen.

4. Penimbunan Protin AGE


Protin AGE adalah bendasing yang terhasil akibat dari lebihan GULA dan protin.

Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan sel dan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel.

Ramuan Vivix dengan 10 kali ganda lebih kuat dari hanya resveratrrol berjaya melambatkan pembetukan protin AGE ni.

Boleh baca informasi lengkap berkenaan vivix Shaklee dengan klik link ni.

Kelebihan Vivix Shaklee


Apa kesan dan testimonial selepas mengamalkan Vivix Shaklee ni?


1) Nephtotic Syndrome
Vivix membantu masalah penapis buah pinggang bocor
Vivix membantu menurunkan urin dalam protein untuk masalah penapis buah pinggang bocor 




2) Kurangkan Komplikasi Akibat Diabetis

Vivix beri tenaga dan bantu turunkan komplikasi akibat diabetis termasuk dialisis



3) Bantu kawalan asid urik

Vivix bantu pesakit gout - beri tenaga dan bantu turunkan paras asid urik


4) Tingkatkan kesuburan dan peluang mendapat zuriat

Kesuburan juga berkait rapat dengan kesihatan dan kecergasan sel asas dan kandungan Vivix iaitu Resveratrol membantu
beri tenaga dan baik pulih sel


5) Meningkatkan sensitiviti dan fungsi insulin

Vivix membanta kawal paras gula pesakit kencing manis



Jangan tunggu lagi jika anda sudah menunjukkan simptom2 penyakit kronik. Untuk dapatkan Vivix segera, segera hubungi SID bertauliah atau beli terus di E Sell Vivix jika menggunakan credit card atau debit card.

Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
FB : Ida Khairani Ahmad 
Phone : 013 488 2382 
Email : admin@mysupervitamins.com 
Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
 COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Cara Padamkan Dakwat Pen Marker di Dinding

Korang ada mural tak kt rumah ?
.
Huh... ๐Ÿ˜.. Anak 1st conteng guna pensel ja. Anak 2nd ada pen dan pensel. Mai yg no 3, sekali pen marker. Allah, bukan tak ada whiteboard, dinding juga jadi pilihan. 
.
So apa solution ? Cat semula? Wall paper ? Atau redha! ☺️. Ibu sebenarnya nak redha dan pasrah juga.. Namun, bila idea dan kerajinan datang, jangan disia-siakan.


Cara padamkan dakwat pen marker di dinding

.
Cuci guna Basic H ja. Berani ka korang sembur dinding tu dengan Clorox? Ibu sebenarnya nak soh orang yg bertanggungjawab tu buat sekali. Biar dia tahu, dah buat kena cuci balik. So tak nak la guna peluntur yg merbahayakan anak sendiri.
.
Selamat ada Basic H yg organik dan tidak membahayakan kulit dan kesihatan. Banyak kegunaan lain plk tu.

.
Caranya senang ja.
.
1. Masukkan beberapa titis Basic H ke dalam botol penyembur, tambah air dan sembur dinding.
2. Lap kesan marker dengan wipes atau kain buruk lembab.
3. Berzikirlah sepanjang cubaan untuk memadamkan mural anak kita ini. Boleh juga ajak anak-anak join senaman lengan ini.
4. Magic terjadi. Dinding kembali bersih !
.
Gambate !!! Jangan risau akan kesan Basic H pada tangan anda atau anak kerana ia selamat dan berasaskan bahan organik sahaja.


Entry berkenaan cleaner organik ni
http://www.mysupervitamins.com/search/label/Basic%20H?m=1


Shaklee Independent Distributor
Ida Khairani  ( 846056 )
Phone : 013 488 2382
Email : admin@mysupervitamins.com

COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

Peluang berniaga Shaklee bersama mentor yang berjaya

Nak berjaya, jangan salah pilih tau. Kalau rasa nak mulakan bisnes yang selamat, modal rendah tetapi bermanfaat untuk diri dan masyarakat macam Shaklee ni, Ida sedia membantu.. Ini 3 reason kenapa saya awesome sangat untuk jadi mentor anda !

1. Sebab saya konsisten.. Tak macam chipsmore, kejap ada kejap x ada. Kejap buat, kejap tak buat.

2. Sedia menolong ! Kalau korang bersungguh dan perlukan tunjuk ajar sbgai downline, kecil tapak tangan, tapak kaki saya tadahkan. Eh eh kurang sopan sungguh. Sebesar rumah saya tadahkan..Online boleh, offline boleh, roger ja. 

3. InsyaAllah, ilmu yg diajar halal dan ke arah yg benar & diredhai Allah. Tak adalah kena buat loan @ meminjam, kena abaikan keluarga, kena mekap tebal2, kena simpan stok beribu. Jangan menyusahkan hidup sampai begitu.
.
Berminat, roger Ida a.s.a.p

Tiada alasan untuk berjaya !


Ubat cepat turunkan kolestrol

Kolestrol memang bahaya sebab tu kena buat check up dan kalau dah memang tau tinggi kolestrol, tak boleh biar ja. Cari ubat, cari petua dan kawal makan untuk turunkan paras kolestrol. Kenapa kita kena ambil Phytocol-St ni pula? 
.
Ok.. Kita memang suka makan sedap2. Banyak makanan sedap kt Malaysia ni, tinggi kolestrol dan kolestrol pula penyumbang pada banyak penyakit merbahaya. 
.
So kalau kita ambil fitosterol, kita boleh tipu badan kita kerana struktur dan fungsi fitosterol ni sama macam kolestrol. Kolestrol jahat tidak akan diserap sebaliknya fitosterol yang akan diserap ke dalam darah.
.
Kandungan yg terbaik untuk halang kolestrol ini adalah 2000mg sehari. Jadi ambillah 200 lobak merah atau 70 roti gandum atau 425 tomato sehari.. Sebab banyak tu baru menyamai 2000mg fitosteral. Amacam sanggup ?
.

.
Kalau x mampu, amalkan Phytocol-St macam saya, yg telah diuji mampu turunkan paras LDL juga. Bagus tak bagus ? Malah Phytocol - ST dr sumber green2 ja. Menang terbaiklaahh !!
.
Roger akak kalau dah buat pilihan bijak !

Ida Khairani Ahmad
http://www.mysupervitamins.com


Kelebihan air isotonik tanpa gas Performance Drink

Pack unpack pack unpack kemas semak kemas semak.. Dari kampung sampai ke rumah sendiri๐Ÿ˜…..
.
Time suami rajin membantu ni, kita buat air sedap2 ya. 
.


Performance drink yg sejuk & menyegarkan ni ala2 minuman isotonik tanpa gas yg boleh menyejukkan badan & beri tenaga. Favourite ni ! Cuba tau !
.

[Gambar curi... Sambil mengemas pun boleh bisnes u]



Ida Khairani Ahmad
http://www.mysupervitamins.com