Apa yang perlu tahu tentang ubat kolestrol Shaklee?

Kolestrol jahat kalau dah banyak memang menakutkan. Kolestrol yang termendap dalah darah boleh mengakibatkan STROK. Keseimbangan antara kolestrol baik dan jahat membantu untuk meningkatkan kesihatan. Pengambilan fitosterol membantu mengawal kolestrol dalam badan.
.
Kajian Shaklee telah menemui fitosterol dari tumbuhan yang dapat membantu dalam masalah pengawalan kolestrol.  Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan Amerik ( NIH ), manusia memerlukan 2000 mg fitosterol sehari demi menepati keperluan badan untuk mengawal kolestrol.

Jadi, mari saya kongsikan Phytocol-St dengan menjawab soalan-soalan penting ini :

Apa itu Phytocol-ST Shaklee?

Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg fitosterol setiap hari. Lengkap.. Untuk dapatkan 2000mg selain dari pil phytocol-st yang mudah ni, kita boleh dapatkan dari 200 biji lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tamato SEHARI. Sanggup?

Apa itu fitosterol? What is Fitosterol? Baru pertama kali dengar ja pun.

Fitosterol juga dikenali sebagai  sterol dan stanol tumbuhan. Fitosterol ditemui dalam membran sel tumbuhan. Ia turut ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, suyuran dan bijirin. Setiap hari kita mungkin telah menikmati 200-400mg sterol tumbuhan dan 50 mg stanol jika memang rajin makan sayur, buah dan bijirin.

Bagaimana 'ubat' kolestrol Shaklee ni dapat bantu kesihatan dan kawalan kolestrol?

Institut Kesihatan Kebangsaan Amerik ( NIH ) memang sudah syorkan untuk kita mengambil 2000 mg fitosterol setiap hari. Di samping itu penting untuk diet sihat rendah lemak tepu, rendah kolestrol, makanan serat tinggi, bersenam dalam menurunkan berat badan pada paras ideal.

Bila masa yang paling sesuai untuk ambil Phytocol-St atau jadual makan Phytocol-st yang disyorkan Shaklee?

Untuk hasil TERBAIK, ambil Phytocol-ST begini, 2 tablet dengan makanan iaitu semasa makan sebanyak 2 kali sehari.


Ramai yang sudah sedia maklum kebaikan Omega Guard juga dalam bantu kawal kolestrol, jadi boleh ka nak ambil 2-2 sekali?

Boleh, tak ada  sebab tak boleh ambil Phytocol-ST dan Omega. Kedua-duanya ada kebaikan tersendiri selain dari kawal kolestrol. Malah kalau top up dengan coq Shaklee dapat mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST Shaklee ni.

Hanya orang yang ada kolestrol TINGGI sahajakah yang boleh ambil Phytocol-ST?

Siapa2 pun boleh ambil sebab manfaat Phytocol-ST adalah untuk menjaga kesihatan dengan mengawal paras kolestrol dlam tubuh.

Ada gluten tak?

Phytocol-ST TIADA kandungan GLUTEN. Yahoo !


By,
Ida Khairani Shaklee
Independent Distributor 846056
013 488 2382

www.mysupervitamins.com
www.idakhairani.com
www.sarawakauthentic.blogspot.com

Nak Order Shaklee Online, Klik Sini atau whatapps no di atas.

Pengedar Shaklee untuk Seksyen 7 Shah Alam dan kawasan sekitar, Bandar Bukit Raja, Klang dan Setia Alam. Penghantaran terus boleh diuruskan.

Unknown

About Unknown

Ibu kepada 3 anak ini adalah 'working from home mom' dan blogger yg sudah lama menggunakan blog sebagai medium utk berbisnes sejak 2007. Beliau positif utk memberi yg terbaik buat keluarga, masyarakat dan agama sebagai saham akhirat.