Petua Tambah Susu Badan yang Mudah dan Senang

Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah, namun ramai lagi ibu yang tidak bernasib baik begitu. Perjalanan penyusuan susu ibu yang panjang, perlukan sokongan, ilmu dan kesihatan serta sokongan vitamin untuk melancar dan mempermudahkan perjalanan penyusuan susu ibu. Petua Tambah Susu Badan yang Mudah dan Senang adalah .. -->> Rajin menyusu atau mengepam. Ini adalah kunci utama untuk berjaya dalam penyusuan tetapi kesihatan yang terjejas akibat gaya hidup boleh menjejaskan pengeluaran susu ibu. Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin dan bagaimana vitamin boleh membantu dalam penyusuan susu ibu?Kesihatan ibu menyumbang besar pada kelancaran susu ibu. Susu ibu mungkin akan merudum atau terjejas ketika ibu demam, period, stress dan sebagainya. Sebagai ibu kita mesti berusaha sehabis baik memelihara kesihatan diri untuk memberi susu ibu sendiri, bukan cepat mengalah pada susu formula ketika mengalami situasi ini. Perkara lain yang boleh membantu atasi masalah susu merudum boleh baca sini. 

Vitamin dalam pemakanan harian membantu dalam mengatasi beberapa faktor susu ibu merudum. Makanan tambahan yang baik melengkapkan kekurangan dalam menu harian. Faktor seperti cepat marah, cepat letih, senang dapat sakit antara tanda tanda badan perlukan vitamin apa lagi untuk seorang ibu yang banyak kerja dan tanggungjawab. Fungsi vitamin amat luas dan banyak bonus lain yang akan diperolehi selain dari badan sihat dan susu melimpah luah.


Penyusuan susu ibu mudah di mana sahajaFungsi vitamin-vitamin / supplemen dalam membantu dalam penyusuan susu ibu adalah:Protin( Energizing Soy Protein/ESP)

- meningkatkan tenaga. Penting untuk ibu untuk mengekalkan tenaga kerana kesibukan tugas harian.
- protin merupakan komposisi susu ibu yang utama. Jadi, pengambilan protin yg berkualiti mampu merangsang pengeluaran susu ibu
- banyak maklum malas pelanggan mengatakan ESP membantu memekatkan susu ibu dan membuatkan payudara rasa penuh dengan lebih cepat untuk sesi penyusuan berikutnya.
-Bonus: protin mencantikan kulit dan memberi rasa kenyang jadi lebih mudah bagi ibu menyusu yg berniat menurunkan berat badan

Kalsium ( Ostematrix)
- kalsium sangat penting untuk pertumbuhan bayi. Supplemen kalsium mengganti semula kalsium yg telah disalurkan ke bayi melalui susu ibu.
- sejak dari dalam perut, khasiat kalsium dari ibu sudah disalurkan ke bayi.
- jadi, jika ibu mengambil kalsium yang tidak cukup, badan ibu akan menunjukkan tanda-tanda kekurangan kalsium seperti sakit pinggang, sakit belakang, kekurangan susu ibu dan cramp.
-lebih parah, jika tahap kekurangan kalsium lebih teruk, bayi akan mengalami kekurangan kalsium juga dan pertumbuhan tulang dan gigi boleh terjejas.

B complex
-menukarkan makanan kepada tenaga jadi ibu lebih bertenaga dan cergas
-vitamin B5, B6 membantu mengawal tekanan/stress jadi ibu berada dalam keadaan lebih terkawal
-mengawal rasa marah supaya mood ibu lebih happy dan enjoy breastfeeding and pumping
-B1-thiamine mengurangkan kegelisahan
-B12- membantu lebih fokus jadi ibu boleh menjalankan tugas lebih baik
-asid folik mencegah risiko kecacatan spina bifida pada bayi dalam kandungan
-B complex shaklee lengkap kesemua 8 jenis vitamin B pada kadar yang disarankan.

Vitamin C
-mengukuhkan sistem imun
-lebih cepat baik jika mendapat sakit seperti demam, selsema
-anti oksida yang membantu melawan radikal bebas
-mengekalkan kolestrol sihat
-bonus: kulit lebih cantik dan bantu pembentukan kolagen

Alfalfa
-milk booster semulajadi sejak turun temuran
-tidak meninggalkan bau tidak enak seperti kebanyakkn herba milk booster lain
-melancarkan pelawasan
-membuang angin dan kurangkan sengal badan akibat angin.. Bagus sekali untuk ibu selepas bersalin kerana senang masuk angin
-mengawal keputihan masalah utama kebanyakan wanita
-merapatkan dinding faraj ( ala-ala kacip fatimah
-bagus untuk atasi gejala resdung

Vitalea
-multivitamin dan mineral yang membantu kecergasan dan kesihatan.
-pelengkap nutrisi.. Memandangkan gaya hidup sekarang yang sangat busy, makan di luar adalah kebiasaan. kemungkinan besar makanan yang dijamah sudah kehilangan nutrisi penting akibat pendedahan pada udara, mutu kebersihan yang kurang dititik beratkan dan cara masak yang menghilangkan kebanyakkan nilai nutrisi.
- kesihatan jangka masa panjang
- diformula dengan zat besi
- bagus untuk yang mengalami anemia, kurang darah dan tekanan darah rendah.

Set vitamin susu ibu shaklee
Set vitamin susu ibu shaklee


Pasti ada jalan untuk memperbanyakkan susu ibu. Cuba checklist ini untuk petua kepada beberapa masalah susu merudum. Selagi ada usaha, ibu sejati mesti berusaha. Susu ibu bukan sahaja bernutrisi tinggi malah mengandungi nilai imun yang tinggi. Tambahan pula bila ibu menyusu mengamalkan vitamin. Nutrisi dari vitamin bukan sahaja mampu meningkatkan kesihatan ibu demi melawan penyakit, malah khasiatnya sedikit sebanyak dapat dikongsi dan disalurkan ke bayi melalui susu ibu.


Jadi sayangi diri sendiri dengan memberikan yang terbaik untuk kesihatan anda. Untuk dapatkan konsultasi eksklusif, pastikan membeli hanya di Mysupervitamins.


Pilihan ibu menyusu mengikut budget dan keperluan diri ( Klik link untuk info lanjut)

Set 3M : Vitalea, Alfalfa, ESP, Ostematix, B Complex dan Vitamin C
Set E: Vitalea, Alfalfa, Ostematix, B Complex dan Vitamin C
Set Eu 4 Pack: Vitalea, Ostematix, B Complex dan Vitamin C
Set B: Vitalea, Alfalfa, B Complex dan Vitamin C
Set Budget: Alfalfa dan ESPFullsetRetail Price
Set 3MRM497EMAIL ke
Set Eu 4 PackRM294admin@mysupervitamin.com
Set ERM347atau whatapps ke 013 488 2382
Set BRM286code BF-3M, BF- E4, BF-E, BF-B
Set BudgetRM203atau BF-BUDGET
Untuk order boleh isi order form atau email ke admin[@]mysupervitamin[.]com untuk maklumat lanjut.
Ida Khairani

Shaklee Independent Distributor

ID 846056Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Unknown

About Unknown

Ibu kepada 3 anak ini adalah 'working from home mom' dan blogger yg sudah lama menggunakan blog sebagai medium utk berbisnes sejak 2007. Beliau positif utk memberi yg terbaik buat keluarga, masyarakat dan agama sebagai saham akhirat.