5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya lelaki juga boleh mengamalkannya. GLA Complex Shaklee terbukti berkesan kerana keistimewaannya iaitu bersumberkan borage seed iaitu 2 kali ganda GLA(gamma linolenic acid) dari EPO(evening primrose oil). Perbezaan dan sebab lain iaa disukai juga adalah kerana GLA Shaklee 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti membuatkan ia 3 kali lebih berkesan dari EPO.
5 Sebab Utama GLA Complex Shaklee patut diamalkan adalah kerana kebaikan untuk :


1. HORMON LELAKI DAN PEREMPUAN serta KESUBURAN


GLA membentuk prostaglandin yang mengawal selia hormon lelaki dan wanita termasuk estrogen dan testosteron. So, lelaki memang tak ada masalah untuk amalkan Shaklee juga.  Antara kesan baiknya terhadap wanita adalah memperbaiki simpton PMS seperti sakit semasa period, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

GLA membantu wanita membetulkan kitaran haid sekaligus mengurangkan risiko ketidaksuburan dan memudahkan perancangan untuk hamil. Yang lebih menarik, GLA dikatakan boleh menyediakan enviroment yang baik untuk sperma hidup dan membuatkan jangka hayatnya lebih lama jadi waktu subur dipanjangkan.

2. KECANTIKAN dan KESIHATAN KULIT


GLA yang bermutu dan berkonsentrasi tinggi seperti GLA Complex Shaklee dari borage oil dan biji bunga matahari ni turut diperkaya dengan Vitamin E. Jadi ia memberi kebaikan pada kulit juga iaitu mengurangkan inflamasi kulit, memperbaiki bintik penuaan / pigmentasi, memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

3. ALERGIK

Gamma linolenik acid @ GLA membantu mengurangkana ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap.


4. KURUS dan MAINTAIN

Wow..best ni.. GLA turut membantu merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, membentuk kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik dan menghalang pertambahan berat badan.. tanpa sedar dengan amalan yang konsisten..badan pun terbentuk dan cantik.


5. TEKANAN DARAH TINGGI + KENCING MANIS

GLA menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah yang baik, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi serta mengelak masalah jantung.

Untuk pesakit kencing manis, GLA membantu merendahkan gula darah, mengurangkan kebas dan kesakitan disebabkan gula darah yang tinggi.


Testimoni GLA Shaklee rujuk sini:

GLA - Period pain
GLA - Jerawat
GLA- Jeragat
GLA- Cyst

Setiap botol Shaklee GLA Complex mengandungi 60 kapsul. Boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk eksklusif ini atau terus ke e-sell untuk membeli dengan credit card.Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056
013.488.2382


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)


Unknown

About Unknown

Ibu kepada 3 anak ini adalah 'working from home mom' dan blogger yg sudah lama menggunakan blog sebagai medium utk berbisnes sejak 2007. Beliau positif utk memberi yg terbaik buat keluarga, masyarakat dan agama sebagai saham akhirat.