Minuman pilihan ramai untuk cuaca panas dan bulan puasa


Apa minuman favourite sepanjang bulan puasa ni? Air tebu? Air Kelapa?Air tembikai?.. Setiap hari mesti bertukar tukar menukan. Namun, mulakan berbuka dengan kurma atau air kosong dahulu supaya badan tidak terkejut selepas seharian berehat dari memproses makanan. Performance Drink juga menjadi pilihan ramai untuk berbuka dan minuman sepanjang malam kerana rasa orennya  yang sedap dan kelebihannya dapat dirasainya sehingga ketika berpuasa keesokkannya. 

Manfaat Utama Performance Drink dan sebab ia menjadi kegilaan ramai, expecially oleh ahli sukan, time berpuasa, panas, musim demam dan sebaginya

- Meningkatkan daya ketahanan badan: memberikan tenaga pada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yg hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot termasuklah jika latihan fizikal berpanjangan

- Membekal tenaga & daya ketahanan fizikal : ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. 

-Mencegah penyahhidratan : mengurangkan haus, cegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

-Mengekalkan paras gula - terbukti secara klinikal dlm memelihara paras gula darah yg penting bg tenaga otot dan percepakan sembuhan akibat kecederaan otot.

Inilah dia rupanya..
Performance Drink
Shaklee Peformance Drink

Sumber

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Jadikan hari puasa anda lebih segar dan cergas dengan minuman tenaga Performance Drink. Sesuai diminum seisi keluarga.Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Unknown

About Unknown

Ibu kepada 3 anak ini adalah 'working from home mom' dan blogger yg sudah lama menggunakan blog sebagai medium utk berbisnes sejak 2007. Beliau positif utk memberi yg terbaik buat keluarga, masyarakat dan agama sebagai saham akhirat.