Ekzema untuk orang dewasa


Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.

Kesan penyakit ini pada kanak-kanak boleh dilihat pada bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala, manakala pada orang dewasa, ia lebih ketara di belakang lutut dan pelipat siku.

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).

Sumber: Wiki


Supplemen Ekzema untuk orang dewasa
Supplemen Ekzema untuk orang dewasa
Namun, ekzema boleh terus berlanjutan hingga dewasa.


Supplemen cadangan masalah ekzema untuk orang dewasa adalah


GLA Complex dan Energizing Soy Protein.

Sesetengan ekzema berpunca dari ketidak upayaan badan menghasilkan GLA-gamma linoleic acid yang penting dalam pembinaan struktur membran sel.

Asid amino pula penting untuk penghasilan protein. Gabungan asid amino perlu dan tidak perlu seperti dalam Energizing Soy Protein menyumbang kepada pemulihan dan pembinaan tisu badan.

Oleh kerana Mei adalah bulan promosi GLA, anda tidak patut lepaskannya. Hubungi saya untuk harga hebat ini.
Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Unknown

About Unknown

Ibu kepada 3 anak ini adalah 'working from home mom' dan blogger yg sudah lama menggunakan blog sebagai medium utk berbisnes sejak 2007. Beliau positif utk memberi yg terbaik buat keluarga, masyarakat dan agama sebagai saham akhirat.